Sprid sidan

När du har publicerat din text är det viktigt att sprida texten för att den ska bli läst. Här får du tips på några sätt att sprida texten.

Dela i sociala medier

Har du ett konton på Facebook eller Twitter? Då har du goda förutsättningar för att sprida din text. Skriv en intressant uppdateringar med länk till din nya sida. Om någon kommenterar din uppdatering är det viktigt att du svarar då det leder till mer uppmärksamhet.

Skicka ut ett nyhetsbrev

E-post är en väldigt effektiv kanal för att driva trafik till en ny sida. Ta ingressen från din sida och länka sedan till din nya sida. Texten i brevet ska bara vara ett smakprov som gör att mottagaren klickar på länken för att komma till sidan. Det finns många tjänster för att skicka ut nyhetsbrev, till exempel Mailchimp, Campaign Monitor eller Mad Mimi.

Be andra att länka

Mejla andra sajter som kan länka till din sida. Detta är bra både för att folk kan klicka på länken till din sida och får att länkar gör att din sida syns bättre på Google. Väldigt förenklat kan man nämligen säga att antalet länkar avgör hur högt upp på Googles träfflistor din sida visas då folk googlar.

Fördjupning

Mailchimp
Campaign Monitor
Mad Mimi